U6 cyckle Tour

Posted by Førde Cykleklubb on 4. Mar 2015

Da er U6 2014 i Tidaholm over for i år, Førde CK stillte i år med 3 ryttere Kasper Kjønås Heggø M10-12 , Andrè Heggø M13-14 og Frode S Birkeland M15-16. For ei veke dette blei, kanon vær , gode resultater om mye god sykkling å sjå på

.Det er 6 etapper fordelt på 6 dager.
Dag 1:Prolog :Frode sin prolog var på 3,3 km og Andrè og Kasper sin er på 1,8 km. Frode fikk ikkje opp farten denne dagen og var litt skuffa sjølv endte på ein 54 plass 34 sek bak vinnaren. Kasper var fornøyd med sin prolog og kom inn på en 30 plass. Andrè overaska alle med ein strerk 5 plass på den korte prologen .

Dag 2: var det tid for fellesstart og her skulle dei opp ein bakke med 1,5 km grusparti på toppen. Kasper fikk det litt tungt bakken og kom litt bakpå ,men krusa fint inn til ein 42 plass. Frode satt i hovefeltet heile dagen og spurta inn til ein 38 plass( topp 5 i hovedfeltet) Det var eit stort brudd som gikk inn i den klassen. Opptur :) Andrè gikk i solobrudd i siste bakken,kjørte solo i 7-8 km . Han kom aleina inn til mål til etappeseier og kjørte seg også inn i Gul ledertrøye.

Dag 3 : Ny fellestart med bakkeavsluttning. Frode satt med Hovedfeltet på alle rundane men slapp i siste bakken før mål.Kom seg opp til ein 67 plass.Kasper var i dag innvolvert i ein massevelt mitt på etappen med alusykkelen tåler ein støyt så han kom seg på sykkelen og sykkla til mål kraftig forslått på skulder og kne. Det var ein del ryttera som måtte bryte her.Imponerande.
Andrè måtte i dag forsvare den gule trøya og det blei tøft,det var sidevind om motvind og mangen angrep.Andrè tetta fleire bruddforsøk på runen og oppover i bakken men 1 km før mål måtte han gi tapt, kom opp på ein 25 plass og mistet dermed ledertrøya.

Dag 4 Gateritt i sentrum ,teknisk ny sløyfe for året. M15-16 måtte delast opp i 2 starter frode starta ilag med dei 70 første i sammendraget. Satt fint med lenge men fikk det tøft når dei beste satte opp farta.
Kasper hadde i dag sin beste dag på sykkelen og kom inn til ein 37 plass 2 min bak vinnaren.Det var ein opptur.
Andrè var igjen med å sette fart og spenning i gaterittet og var fleire ganger i front å satte fart. I siste sving prøvde han seg på ein frekkis å fikk ei luke til feltet.Blei tatt igjen på målstreken med fikk ein stert 7 plass.

Dag 5 og siste fellesstart,dette er også siste sjanse for mangen for ein etappeseiere. Ein kongeetappe med ein lang bakke i midten, 2 km grusparti og bakkeavsluttning.Denne dagen blei prega av svært mangen punkteringer,men vi slapp unna:)
Kasper sykkla ei kortare sløyfe og slapp dermed unna grusen, han fikk det tungt i varmen og kom i mål noke bak men inne til ein 43 plass.
Frode satt igjen lenge med,men datt av i langbakken etter grusen, kom seg alikevell inn på ein 52 plass denne dagen.
Andrè ville i dag kjøre offansivt og hardt, men grua seg litt for i fjord velta han på denne etappen. Det gikk rolig inn til grusen med der satte dei beste seg i front å kjørte hardt, det var 20 punkteringer i denne gruppa og fleire velt.Når dei gikk inn i langbakken var hovedfeltet nede i 13 mann og Andrè satt fint med. Siste bakken før mål er på 700 m og Andrè starta ein langspurt langt nedi bakken, dette holdt til ein 2 plass .Han er dermed nr 2 i sammendraget før siste tempoen.

Dag 6 Tempo ,I dag skal alt avgjørast Kasper og Frode hadde ikkje noke å kjøre for anna en dagens etappe Kasper sykkla en 4 km tempo og kom inn til ein 36 plass. Frode sin tempo er på 14 km, han fikk ei tidsstraff på 20 sek for å ikkje holde i styret.kom ein del bakpå og endte å 95 plass.
Andrè hadde presset på seg og hadde sammenlagt pallen i sikte, da måtte han levere ein meget god tempo for det var tett bak han i sammendraget. På den 8 km lange tempoen blei han nr 4, 1,9 sek bak 3 plassen .I sammendraget blei han da nr 3 0,9 sek bak 2 plassen så her var det jevnt :) ein utrolig opptur :)

Kasper blei nr 45 av 51 - Frode nr 49 av 133 og Andrè nr 3 av 69.
Kasper har eit steg å ta opp,men neste år er han blant dei eldste så kven veit :) Frode er bland dei 50 beste i sin årskalsse og det er imponerande,tror ikkje han traff heilt med formen.
Andrè er i toppen og nest beste nordmann,det er 2 frå regionen Hordalan/s&f på sammenlagtpallen og det seier litt om nivået på vestlandet.
Eg vil og nemne at Andrè og Einar(Åsane) som vant kjørte begge på aluminiumshjulsett,og stort sett alle andre i den klassen kjørte på carbonhjul.

Comments

Logg inn for å skrive en kommentar.